caenes

 MESTRE I DIRECTOR DE DOLÇAINA
P. Héctor Llorca Esquerdo

Naix a Altea en 1980 i prompte es trasllada a La Vila Joiosa. Actualment viu a Asp. En l'any 2013 trau el Títol de Professor Professional de Música en la especialitat de Dolçaina amb Premi Extraordinari, obtenint la màxima qualificació en el Conservatori Professional de Música del Grau de Gandía amb el Mestre Paco de Domingo, i també en la especialitat de Saxofó en el Conservatori del Grau de Gandía, i en la especialitat de Piano en el Conservatori Professional de Música i Dansa Pérez Barceló de Benidorm. Ha estudiat Jazz amb la Dolçaina i Harmonia Moderna amb Lolo García a Callosa i Composició amb Saül Gómez al Conservatori Professional de Música d'Altea, a Ad libitum Ontinyent i a Colonia Musical d'Adlibitum Ontiyent. Ha impartit la ponència del CEFIRE "Transport de partitures i bases instrumentals" a l'Institut d'Educació Secundària "Serra de Mariola" de Muro, dins del curs "Ensenyament del flabiol a l'aula de música". Conferència sobre "Cultura Popular" a l'escola Els Valerios de La Vila. Actualment continua els seus estudis musicals realitzant el Grau de Musicologia al Conservatori Superior de Música Oscar Esplà d’Alacant.

És Tècnic Especialista en Informàtica de Gestió i Administrador de Xarxes. Ha treballat com a informàtic a CTV-Jet-WanadooAssociació Vilera d'Empresaris i Grup Solera. Ha elaborat les pàgines web www.elsvalerios.com, www.grupsolera.com, www.apartamentoslavila.com, www.kosmeinspa.com, www.burgermotors.com, www.eltorres.es, www.telicamarinera.com, www.hectorllorca.comwww.polideportivoaspe.com/parcelas.

Es va iniciar a la música amb el llaüt a l'any 1988. Es dolçainer des de l’any 1994 i va començar en la Colla de xeremiters i tabaleters l’Aixihuili, d’on va ser membre fundador. Ha tocat en gran part de la Comunitat Valenciana, així com fòra d’ella i en l’estranger. Ha actuat amb la dolçaina en la Expo 2000 en Hannover (Alemanya) amb la representació valenciana del pavelló d’Espanya, processó del Corpus en Gandia, processó de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí, concerts amb la Lira Relleuense de Relleu, la Societat Musical i Cultural Virgen de las Nieves de Aspe, diverses actuacions en Vitré (França) en commemoració del 1000 aniversari del seu nomenament com a ciutat en 2009 junt als grups de danses de La Vila Joiosa Centener i Almadrava. Va ser el President Fundador de la Colla Els Valerios de La Vila Joiosa a l'any 2004, càrrec que va deixar per posar-se al cap de l'escola de música.

Ha sigut membre directiu de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters 2012-2019, formant part de la Comissió Pedagògica, tractant la formació dels músics i de les colles federades, i forma part de l'equip gestor de la Colla Federal. També és soci de l'SGAE des del 2017.

En l’àmbit de la Direcció, ha assistit al Curs d’estiu de Direcció de Banda de Villena amb el Mestre José R. Pascual Vilaplana. Ha cursat el 1r Curs de Direcció de Banda 2010-2011 en Otos amb José Rafael Pascual Vilaplana. I i II Curs de Direcció de Colles de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters 2011-2012 i 2012-2013 amb els Mestres Pere Molina i González i Juan Carlos Sempere Bomboí. 2014 assisteix al X Curs de Direcció de Banda de la Seu Universitària de Villena en les especialitats de Direcció i Instrumentació, amb els mestres José R. Pascual Vilaplana, Jan Cober, Eugene Corporon i Carlo Pirola. Curs "Didàctica i pedagogia a les competències de l'educació musical" amb Crescendo Escola de Música d'Alcoi.

Com a solista ha interpretat "Enderivell" amb la Unió Musical de La Nucía al 2009, "Muixerangues al cel" amb la Banda de l'Escola Municipal de Música de Sant Antoni de Portmany (Eivissa) al 2015, "Records d'estiu" amb la Unió Musical de La Nucía al 2016 i "Muixerangues al cel" amb la Banda "La Primitiva" de Callosa al ADDA d'Alacant al 2017.

Ha participat en l'enregistrament dels CDs de música "Melodies de Desembarc" de la Colla Els Valerios de La Vila Joiosa amb el patrocini de La Caixa,"Va de Moros Marinos" amb la Unió Musical de la Pobla del Duc amb el patrocini de Caixa Ontinyent. I com a assessor musical en la gravació del CD "Dolçaines d'Argent" pel 25 aniversari de la Colla La Degollà d'Alcoi i en CD del 25 aniversari de la Colla El Sogall de Castalla.

En març de 2014, pel 40 aniversari de la seua mort, fa l'estrena del Concert-Homenatge "RECORDANT A NINO BRAVO 40 anys després" amb la Colla l'Algar de Callosa d'en Sarrià, fent tots els arranjaments inèdits per a Colla de dolçaines, percussió amb marimba i baix elèctric, tot amb el consentiment i recolçament de la família de Nino Bravo i la productora Infinity Eventos y Espectáculos.

Primer Premi en el II i III Certamen de Música Festera d'Agost, acompanyant a la Societat Musical La Amistad de Villafranqueza en el 2014 i a la Armónica de Cox en el 2015. Segon Premi acompanyant a la Colla El Sogall de Castalla al I Certamen per a Gran Colla de Dolçaines i Percussió Ciutat d'Ontinyent 2016. Primer premi acompanyant a la Colla Larraix de El Campello al II Certamen per a Gran Colla de Dolçaines i Percussió Ciutat de Castalla 2017.

Ha col·laborat amb Carlos Núñez i la Colla La Xafigà de Muro al concert "La hermandad de los celtas" al Teatre Principal d'Alacant en gener de 2019 i al Festival Internacional de música Celta de Lorient (França) al 2019.

Ha impartit classes de Piano i Llenguatge Musical en les escoles de l’Agrupació Musical Mediterráneo de la Vila Joiosa, la Lira Relleuense de Relleu i la Sociedad Musical y Cultural Virgen de las Nieves de Aspe. Ha sigut Mestre de Dolçaina en l'Escola de Música Larraix de El Campello. Va ser Director de la Colla El Tossal de Sant Vicent del Raspeig per un periode curt de temps degut a motius d'agenda.

En la actualitat és el Director de l'Escola, Director de la Colleta i Mestre de Dolçaina de la Colla de Dolçainers i Tabaleters Els Valerios de La Vila Joiosa; Mestre de Dolçaina en l'Escola de Música i Dansa José Seguí de Callosa d’En Sarrià, d'on també és el Director Musical de la Colla l'Algar de l'AAM; Director i Mestre de Dolçaina en la Colla Els Arreplegats de Xixona; Mestre de Dolçaina en l'Escola de Música de Música El Sogall de Castalla; Mestre de Dulzaina en Escuela Maestro Alcolea del Ateneo Musical Maestro Gilabert de Aspe. Mestre de Dolçaina en la Colla "Bassa La Vila" de Biar. Estudia Dolçaina al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrido de València.

Pin It